Blog
Articles, comentaris, teories...

Ens fem ressò d’una iniciativa prou engrescadora per a professionals consolidats com per aquells emprenedors què tenen una idea i la volen desenvolupar

Aquesta iniciativa sota el nom Reinventa’t: Transforma i crea es porta a terme a la seu de Foment del Treball, en Barcelona, i juntament amb AIJEC Joves Empresaris de Catalunya, inicien una sèrie de seminaris, amb l’objectiu de crear espais d’intercanvi de coneixements entre empresaris, professionals actuals i els nous emprenedors.

És convenient que a més de tenir la idea i voler posar-se en marxa, escoltar d’altres persones per saber com ho han fet, amb quins problemes s’han trobat, quines solucions han pres. És bo saber d’altres, amb escoltar-los pot sorgir una idea. Una petita idea que pot suposar com continuar amb el teu projecte.

En l’època que estem passant amb patiments de tota mena és molt bo sentir a gent emprenedora de com han començat, d’on van treure la idea i de com s’han posat en marxa.

Torno a dir-ho, és engrescador assistir a un seminari on hi ha uns exemples del com amb imaginació, valentia i en definitiva emprenedoria del voler i podem s’arriba a fer-ho efectiu.

Avui 27 de juny ha estat el primer seminari que com inauguració ha portat per títol Aprenent a Emprendre, han participat: Marc Bonavia. President d’AIJEC. Co-fundador de SitMobile i Sergi Galiano. Co-fundador de Bananity.

La sessió ha començat amb Marc Bonavia llençant la pregunta “qui té les idees?”

La resposta, són els creatius, els que no tenen por i sí coratge, valor i accepten el risc, sense cap por al fracàs.

Davant la globalització hem de ser més innovadors i acceptar que el món canvia constantment.

Bonavia ha fet un decàleg de característiques que s’ha de tenir:

  • Intel·ligència, per saber què és vol.
  • Poder, de voler fer-ho.
  • Risc, arriscar sense por al fracàs.
  • Inspiració, tenir idees.
  • Fracassar, no tenir por al fracàs per tornar-ho a intentar.

Tot això ens porta ser idealista, a tenir autonomia, esperança, transpiració i saber aprendre.